Tuhelj, gradilište od 813 m²

ID Kod61
Lokacija:
Tuhelj
Transakcija:
Za prodaju
Vrsta nekretnine:
Zemljište
Cijena:
7.000€ (52.649 kn)
Površina:
813 m2
TUHELJ, Pristava
Prodajemo građevinsko zemljište od 813 m². Svi priključci uz njega. Nalazi se 600 m od centra Tuhlja uz objekt na adresi Pristava 6A, Tuhelj, u blizini osnovne škole, vrtića, autobusne stanice, poštanskog ureda, općine i trgovina. Do Termi Tuhelj udaljenost je cca 3,5 km. Vlasništvo je čisto, bez tereta, 1/1. Svi priključci su uz parcelu.

Cijena: 7.000 €


---
Opći podaci o Tuhlju
Općina Tuhelj formirana je 1993. godine Zakonom o područjima županija, gradova i općina u Republici Hrvatskoj (NN br. 90/92).

Prostire se na 24,10 km². Smještena je u zapadnom dijelu Krapinsko-zagorske županije i pripada sjeverozapadnom dijelu Republike Hrvatske i prostoru središnje Hrvatske. Područje Općine Tuhelj graniči sa Općinom Kumrovec na zapadu, Gradom Klanjcem na jugu te Općinom Veliko Trgovišće na jugoistoku. Sjeverni dio općine graniči sa Gradom Pregrada i Općinom Desinić, a istočni dio sa Općinom Krapinske Toplice.

Općina Tuhelj ima jedanaest naselja i to: Banska Gorica, Črešnjevec, Glogovec Zagorski, Lenišće, Lipnica Zagorska, Pristava, Prosenik, Sveti Križ, Trsteno, Tuheljske Toplice i Tuhelj.

Smještena je na relativno geografski dobrom položaju. Mala udaljenost od velikih gradova joj omogućava opstanak stanovništva koje pretežno odlaze u iste na posao i daljnje školovanje. Dolina rijeke Horvatske omogućuje razvoj Tuheljskih Toplica koji imaju prostor za svoje širenje i daljnji razvitak turizma.
Padine Cesagradske gore su pogodne za uzgoj vinove loze i razvitak proizvodnje vina i izletničkog turizma.
Blage padine okolnih brežuljaka privlače mnoge vikend turiste iz okolnih urbanih sredina (Zagreb). Prema rezultatu popisa iz 2001.godine od ukupnog broja kućanstava na području općine Tuhelj (1538) čak 49,80% (766 kućanstva) čine oni za odmor tzv. vikend izgradnja, dok je 50,20% (772) kućanstava za stalno stanovanje. Izrazita tzv. vikend izgradnja je na području naselja Tuheljske Toplice, Črešnjevec i Sveti Križ. Prema popisu stanovništva iz 2001. godine, Općina Tuhelj imala je 2.181 stanovnika i 704 domaćinstva. Prema popisu iz 1991. godine Općina Tuhelj imala je 2.161 stanovnika. To ukazuje na porast broja stanovnika za 20, što je svakako indikativan rezultat s obzirom da se praktički u svim JLS Krapinsko- zagorske županije događa obrnut proces.
(izvor - službene stranice Općine Tuhelj)
Komunalije
 • Asfaltni put
Dozvole
 • Vlasnički list
Blizina sadržaja
 • Park
 • Igralište
 • Pošta
 • Vrtić
 • Trgovina
 • Škola
 • Javni prijevoz
 • Blizina busa
Ostalo
 • Tip zemljišta: građevinsko
 • Namjena: stambeno
 
Copyright © 2021 TP Nekretnine, Sva prava pridržana
Web by: NEON STUDIO Powered by: NEKRETNINE1.PRO
Ova web stranica koristi kolačiće i slične tehnologije kako bi vam pružila najbolje korisničko iskustvo, uključujući personalizaciju oglašavanja i sadržaja. Postavke kolačića možete podesiti u svojem web pregledniku. Klikom na 'Prihvaćam', pristajete na korištenje kolačića.